Подходяща врата за панелно жилище

Над 2 милиона български граждани в момента живеят в панелни жилища. Повечето подобни сгради са на повече от 40-50 години. Една особеност на панелните апартаменти са металните каси. Именно те биват като ‘спънка’ като правят процеса за смяна на врата, било то входна или интериорна по-специфичен.

Вратите в нашето жилище

Когато предприемате стъпката за основен ремонт входната врата е на първо място. Защо ли? Защото тя ще е лицето на дома Ви. Ще играе роля и за предпазване на жилището от евентуални недоброжелатели. За това е важно да се спрете на врата, която не само ще е с интересен дизайн, но и ще бъде устойчива. Като характерни черти ще има силна защита и добра шумо и топло изолация. На пазара има огромен избор и със сигурност ще откриете подходящия за Вас модел. Тук обаче ще се спрем по-подробно на процеса относно монтаж и евентуален демонтаж на лята метална каса.

Ако не желаете да къртите има варианти за врата, чиято каса ще облече Вашата съществуваща. Този тип каси се наричат камуфлажни или СМОК. Хубавото при тях, е че самият процес на къртене е свързан не само с допълни разходи, но и с много шум и прах, а с избирането на обличаща каса ще си спестите тези главоболия при подмяната на врата. Разбира се не липсват и минуси. Да бъдем по-ясни – неизбежното стесняване на светлия Ви отвор от 4 см дори до 10 см.

Ако пък правите основен ремонт на дома си и не желаете отвора на входната врата да се стеснява Ви препоръчваме да предприемете изкъртване на лятата метална каса. Това от своя страна ще Ви даде по-голяма свобода от към избор на врати. С тази си стъпка ще може да си изберете модел със стандартни размери.

Независимо на кой вариант ще се спрете. Било то обличаща каса или къртене – важно е да се спрете на продукт, който е сигурен и качествен. Гледайте на покупката си в дългосрочен план и сами ще се уверите, че инвестицията в по-висок клас врата е най-удачна.