Съчетание на вратите с интериора

Винаги изглежда красиво да има цветови контраст в интериора. Тъмен под и светла интериорна врата е най-актуалната тенденция за помещенията. Тази комбинация придава шикозен вид на интериора. Класическото съчетание – тъмен под и светла врата носи спокойствие и уют. Тъмният под допринася за усещане за стабилност, както и чувство за сигурност, а светлата врата от своя страна носи свобода и простор.

В тъмна гама биха могли да са и стените, но тя е подходяща за по-просторни стаи. Идеално допълнение в този случай за обстановката внасят белите интериорни врати със своята яркост и ефектност. Подът, ако е в цвят Дъб или Венге може спокойно да се комбинира с бежова врата. Този цвят създава хармония и е чудесен за съвременния стил на интериора. Напоследък доста е предпочитано да се избират врати с цвят на мента и лимон, като подът задължително е тъмен. Визията, която се създава е модерна и необичайно красива. Обаче ярките цветове е добре да се повтарят в детайлите, важно е да се знае това правило. Например, завеси, картини, предмети, шкафове, декоративни възглавници и други.

Стилове в интериора

Съществуват няколко стила, сред които можете да откриете характерна красота. Това е валиднo, както за контрастните съчетания в интериора, така и за универсалните в една тоналност.

  • Класически – интериорните врати и таванът могат да бъдат в бяло, а подът и стените в тъмни, при този стил;
  • Минимализъм – създава чувство на простор, създавано от контраста между врати и под;
  • Кънтри – създаденият контраст при този стил придава ярко настроение. Желателно е да бъде например, кафяв в комбинация с лимонени или бежови врати.

При подобна концепция голяма роля играят алуминиевите лайсни и первазите поставени между пода и стените. Те изпълняват свързващата роля. Много добре изглежда, когато лайсната е в тон близък този на вратата. Препоръчително е первазите да бъдат, дори в цвета на вратата.

кафява интериорна врата съчетана по цвят с лайсните

Защо е важен дизайнът на интериорните врати? Той много внимателно трябва да бъде избран, както и всеки един елемент от интериора, в това число и цветовете на помещенията, за да няма претрупване в общата картина. Ако Ви се струва много сложна тази задача за реализация, бъдете сигурни – няма невъзможни неща. На помощ в днешно време идват дизайнерите!