Решения за широки зидове

В строителството на къщите често срещани са по-дебелите стени, било то вследствие от по-голяма шпакловка, дебела изолация и т.н. Това става повод за доста притеснения у клиентите, защото не са сигурни, дали ще могат да намерят врата, която да покрие техния отвор идеално.

Тук обаче няма причина за излишни тревоги, тъй като производителите на интериорни врати са помислили за това. С всяка серия врати се предлага и уширение, което има за цел да разшири обхвата на касата и да покрива до по-големи размери от стандартните каси.

​ Размери на уширенията при различните серии

Врата с широка каса със стъкло

За серия Стандарт, Гама, Сил Лукс уширението е с ширина 22 см, височина 204 см и дебелина 6 мм. То има възможност да увеличи обхвата на касата с 20 см, т.е. ако вземем каса с размер 28-35 см на Сил Лукс, то с уширението тя ще покрие зид до 55 см.

Уширението в комплекта на правата каса на серия Стандарт е малко по-различно, то е с ширина от 30 см. Самата каса е щокова, 10 см, с первази от едната страна. С уширението тя може да покрие зидове до 38 см и към него са включени и комплект прави первази за едната страна. При серия Граде уширението е с ширина 15 см.

Въпреки ширината на уширението при интериорните врати (всички серии без Граде) от 22 см, то увеличава обхвата на касата само с 20 см. Това е така, защото тези 2 см, се поемат от касата при сглобката на двата елемента. Ако се разтегне повече, захватът ще е нестабилен.

Ако е необходимо могат да се комбинират и две уширения + каса, което означава че съвместно ще покрият, дори зидове с размери около 70 см. В случай че на клиента не му харесва как ще изглежда визуално или оскъпяването идва в повече може да се извърши и монтаж на щок. Первази ще има към стаята или в посоката на отваряне на вратата, а от другата страна ще остане да се доизмазва.

Нашите интериорни врати предлагат разнообразни решения за по-широките зидове. Запознайте се с вариантите и оставете изпълнението на нас!