Модерните правила, които трябва да спазваме, когато сме решили да подновим интериорните врати в нашия дом

В тълковния речник думата правило е описана като:

Правило е стандарт или предписание за извършването на нещо по определен начин, норма”, което звучи дразнещо. Защо някой да определя какво и как ще направим? Ето затова ние сега ще придадем наистина модерно значение на думата правило или то поне що се отнася до правилата свързани с вземането на решение за нови интериорни врати за нашия дом.

Интериор

Разбира се, те са една неизменна и изключително важна част от интериора на всяко едно домакинство, затова е важно, когато започне голямото търсене да сме запознати с това каква ще е нашата концепция на новото ни жилище, а именно дали вратите ще са довършващият елемент или те ще създават визията на новия ни дом.

Материали

И ето тук излиза правило номер едно, което изисква да се изберат освен най-подходящите за дома ни врати те да са и много здрави и устойчиви, затова най-голямо значение имат материалите, от които те са създадени. В днешно време, за да имаме така желаният комфорт и уют вкъщи е хубаво да изберем врати от Hdf материал (дървесни частички горещо и сухо пресовани при по-висока температура) и са най-устойчивите на надраскване, удар и топлоизолация).

Цветове

Материалите, от които са изработени интериорните вратите, е важно правило да се спазва цветовата комбинация с останалите мебели, орнаментите на вратите и разбира се и дръжките. Хубаво е да се придържаме към една гама. Ако обзавеждането и стените са в топли прасковени тонове, то вратите трябва да са в същата гама например цвят:

  • Перла
  • Златен дъб.

Предложения

Ако мебелите са в тъмна гама венге, орех рибейра, то най-подходящ цвят за интериорните врати би бил златен дъб в различаващ се под тон или венге с по-червен нюанс. Идеята да се спазва това правило е цялостната визия. Да бъде в една гама, но с различаващ се под тон, за да не се слее всичко и да изглежда еднакво и безлично. Красивите интериорни врати са допълнението, което променя стила и визията на вашето жилище.