Имена на интериорни врати Граде

Откъде идват странните имена на интериорни врати Граде

Интериорните врати от серия Граде имат модели с удивителни и трудни за произнасяне имена. Тези имена са взети от различни замъци по света. Днес ще Ви представим историята, стояща зад тези имена.

Замъкът Бергедорф

Замъкът Бергедорф Германия

Той е разположен в Хамбург и датира от 12-ти век. Според историците града е бил търговско средище и център за културно и архитектурно израстване. Бергедорф е сравнително малък воден дворец, състоящ се от четири крила, около които има воден ров, който свързва замъка с останалата част от града посредством подвижен мост. Около замъка има красиви градини и фонтани, които наподобяват градините във Версайският дворец в Париж. Масивните кули предпазвали от врагове, същата функция имали и вратите Монилит, които са масивни, плътни, тежки и устойчиви. Архитектурно красотата следва функцията. Бергедорф е крепост, дом на аристократическо семейство, препратка към интериорните врати, които са издържани в архаичен, но реновиран стил. Днес в тази сграда се помещава музеят за история в Хамбург, също така се провеждат концерти, изложби, както и се сключват множество бракове.

Замъкът Шверин

Шверин замък Германия

Това е замък в провинция Макленбург – Германия, датиращ от 19-ти век. Той е построен на остров, който е свързан с града и крепостните градини с два моста. Днес замъкът е постройка, в която се помещават:

  • парламент;
  • исторически музей;
  • оранжерия.

Шверин е живописен град заобиколен от цели седем езера, а замъкът е архитектурно-историческо бижу. По заповедта на херцога на Макленбург през 1857 г. по идея на арх. Георг Адолф Демлер е започнал строежът на замъка. Той е символ на династията на Фридрих Франц, който представлява смесица от стилове. Градът е известен със следните наименования: град на седемте езера, Флоренция на севера, катедрален или резидентски град – всичко това е Шверин.

Бергедорф и Шверин са красиви замъци, както и нашите врати Граде. Средновековният дух на немската история е вплетен умело с дизайнерските модни тенденци при интериорните врати от тази уникална серия.